FAQ

 

Verandert de teamindeling wel eens?

 Nee, alleen in uitzonderlijke gevallen en alleen na overleg met hoofd pupillen van Kolping Boys. Dit betekent dus dat de 18 kinderen die geselecteerd zijn tot het einde van seizoen bij elkaar blijven.

 

Wat zijn de trainingstijden?

Kolping Boys heeft er voor gekozen al zijn mannen selectie elftallen te laten trainen op dezelfde dagen, dinsdag en donderdag. Aangezien Kolping Boys veel selectie elftallen heeft en ieder elftal 2 x 1,5 uur wil laten trainen wordt het krap. Kolping Boys heeft bepaald dat de F-selectie traint van 17.00 t/m 18.30 uur.

Dinsdag 17.00 uur t/m 18.30

Donderdag 17.00 t/m 18.30

Het kan zijn dat er een extra techniektraining wordt ingelast, deze vinden dan plaats op vrijdag, hier krijgt U, als dit van toepassing is een uitnodiging voor.

 

Welke kleedkamer gebruiken we bij trainingen?

Dinsdag kleedkamer

Donderdag kleedkamer

 

Op welk veld trainen we?

 Wij trainen op het F veld (als U het Kolping Boys terrein op komt direct links, het voormalige poortveld)

 

Douchen we na de training?

Douchen is verplicht. Er wordt gezorgd voor een kleedkamer. Deze wordt schoon achter gelaten en door de laatste 2 personen. Het is de ouders de eerste 2 weken toegestaan hun kind te helpen, na deze 2 weken gaan de jongens het zelf doen. Het is anders niet te doen, kleedkamers zijn niet groot genoeg voor 18 kinderen en 18 ouders.

Mocht U van U kind horen dat er dingen gebeuren die niet kunnen, dan vragen wij U dit bij de trainers te melden. Wij denken hier bijvoorbeeld aan pesten, vandalisme, diefstal enzovoort. Dit dient namelijk direct aan gepakt te worden.

 

Hoe moet je je afmelden voor de training?

Als je niet kunt trainen dan BEL je de trainer op tijd, dus geen SMS of mail. Het is voor de trainers belangrijk te weten wat er met U kind aan de hand is. De trainer doet zijn telefoon 10 minuten voor aanvang training uit.

 

Gaat de training altijd door?

De trainingen gaan eigenlijk altijd door, ook in de vakantie. De enige reden is als het voor jullie te gevaarlijk wordt om naar Kolping Boys te komen. Denk aan hele zware storm, ijzel of onweer. Ook als het kunstgras bedekt is met sneeuw. Als er twijfel is over het doorgaan van de training kijk dan even op onze website of in je e-mail box.

Het kan echter zijn dat de trainers op eigen initiatief en voor hun rekening een zaal regelen, hier zijn voor U geen kosten aan verbonden, mocht dit in de toekomst wel het geval worden dan gaat dit in overleg met de ouders. Dit gaat ook buiten Kolping Boys om.

De kinderen kunnen vanwege hun leeftijd hier niet op eigen gelegenheid heen, het is daarom belangrijk dat wij onderling vervoer regelen. Let wel op dat dit niet altijd dezelfde mensen zijn.

 

 Verplicht?

Iedere voetballer is verplicht om scheen beschermers te dragen tijdens trainingen en wedstrijden. Geen scheenbeschermers dan kun je niet trainen of een wedstrijd spelen. Controleer dus altijd of deze bij je hebt.

 

Hoe is het elftal opgebouwd?

Ons elftal is opgebouwd uit F pupillen.

 

Douchen na de wedstrijd?

JA, dat is verplicht.

 

Gaat de wedstrijd altijd door?

Helaas worden wedstrijden wel eens afgelast. We gaan altijd iets doen, dit kunnen dingen zijn als gewoon trainen.

Maar het kunnen ook activiteiten zijn waar de ouders van de spelers voor nodig zijn:

  • Rijden met de auto naar gymzaal, bos of strand enz.
  • Activiteiten die alleen plaats vinden indien ALLE ouders er mee instemmen omdat deze geld kosten, denk hier aan zwemmen enz. Ideeën zijn hier welkom.

 

Was tas?

Beste ouders, Kolping Boys heeft complete tenues ter beschikking gesteld voor de F-selectie. Dit betekent shirt, broekje en kousen voor ieder kind. Kolping Boys heeft er ook een grote voetbal tas bijgedaan zodat de tenues compleet en bij elkaar blijven. Na de wedstrijd worden alle tenues dus verzameld. De bedoeling is dat de er een waslijst per elftal komt met de namen van de spelers. Na iedere wedstrijd neemt het betreffende kind de was tas mee en zorgt er met zijn ouders voor dat de spullen gewassen en gevouwen worden en deze natuurlijk weer bij zich heeft bij de volgende wedstrijd. Mocht U een keer niet kunnen dan kunt U jullie onderling ruilen.

Doordat Kolping Boys zwart/witte tenues gebruikt is het belangrijk dat de was voorschriften gevolgd worden en de tenues niet in de droger gedaan worden.

Wedstrijdverslagen

Vroeger had Kolping Boys een club blad De Treffer, door het digitale tijdperk is deze helaas verdwenen. Wij weten uit ervaring dat de kinderen het fantastisch vinden om hun kunsten terug te lezen in een wedstrijd verslag. Wij willen dit dus weer terug brengen op onze website. Wij willen dus graag van degene die de wastas mee heeft ook een wedstrijdverslag ontvangen. U kunt deze versturen aan ons via de BUTTON CONTACT aan de linker zijde. U mag ook een iemand aanstellen die de verslagen schrijft, alles in overleg.

Natuurlijk heeft niet iedereen verstand van voetbal, wij vragen in deze wedstrijdverslagen geen uitgebreide technische analyse. Wij vragen U te schrijven zoals U de wedstrijd beleefd heeft.

 

Foto's

Graag ontvangen wij ook foto's van wedstrijden van de mannen. U mag deze sturen naar jos_wijts@hotmail.com  

 

Wat te doen bij blessures?

Als je ziek of geblesseerd bent, geef je dit door aan Trainer Jos. Als je geblesseerd bent verwachten we je wel bij het team. Je gaat bij de wedstrijden gewoon mee naar de kleedkamer, zodat je weet wat er allemaal besproken wordt.

 

Mag ik meespelen met een ander team?

Dit mag alleen na overleg met de trainer. Je hoort dat dus van de trainer en van niemand anders. Misschien hebben we eigen activiteiten. Het mag niet voor een eigen wedstrijd.

 

Wat doe ik bij afwezigheid door weekendje weg of vakantie enz.

Meld dit ruim van te voren bij de trainer Jos, zo kunnen wij hier rekening mee houden.

 

Ik heb een klacht. Wat moet ik doen?

Blijf in gesprek.

Samen komen we er wel uit.

 

 

Zijn we een (h)echt team?

Dit is misschien een rare vraag. Natuurlijk zijn we een echt team. Maar dat moeten we wel laten zien.

 

We gaan dus samen naar de kleedkamer, na het omkleden gaan we samen naar het veld. In de rust bespreken we snel hoe de wedstrijd verloopt en na afloop gaan we samen weer terug de kleedkamer in.

 

Als je naar huis gaat meld je je even af bij de trainer.

 

  1. Speel om te winnen! Maar…… Accepteer je verlies als winnen niet lukt!
  2. Blijf positief. Ook als iemand een fout maakt.
  3. Het maken van een fout is niet erg. Knok wel terug! Laat zien dat je je fout goed wil maken.
  4. Respecteer je tegenstander (in woord en gebaar).
  5. Accepteer de beslissingen van de scheidsrechter.
  6. Na afloop van de wedstrijd geef je de tegenstander een hand en bedank je de scheidsrechter voor het leiden van de wedstrijd. OOK ALS JE NIET GEWONNEN HEBT!

 

Wat is de rol van de ouders?

De ouders zijn onze belangrijkste supporters. We hopen dat we elke week alle ouders langs de kant zien om de jongens aan te moedigen.

 

We hopen dat alle ouders begrijpen dat het geven van aanwijzingen alleen door de coaches gedaan wordt. Het is voor de jongens heel lastig om verschillende (en misschien wel tegenstrijdige) aanwijzingen vanaf de kant te horen. Natuurlijk betekent dat niet dat de ouders stil moeten zijn langs de kant!

 

Alle jongens in de F pupillen zijn in staat om zichzelf aan en uit te kleden. Het is dus niet meer nodig dat er ouders in de kleedkamer komen. Dit geldt voor trainingen en wedstrijden. (uitgezonderd eerste 2 weken)

 

Bent u als ouder een keer nieuwsgierig wat er nu in de kleedkamer met de kinderen aan ‘tactiek’ besproken wordt? Maak dan een keer een afspraak met de trainer/coach en kom er eens bij zitten. Let op: alleen op afspraak en graag ruim van te voren.

 

Staat iedereen even vaak wissel?

 In principe staat iedereen even vaak wissel. Toch kunnen sommige jongens minder vaak wisselen dan andere omdat er voor bepaalde posities geen goed alternatieven zijn, zonder het hele team op zijn kop te zetten.

 

Spelregels F-pupillen

  • Wedstrijd bij F-pupillen duurt 2 x 20 minuten
  • Ouders v/d spelers worden dringend verzocht om zich gedurende het spel niet op het speelveld te begeven.
  • Maximaal 5 wissel spelers, door wisselen mag.
  • Naast het dragen van tenue en schoeisel is het verplicht scheenbeschermers te dragen
  • Wedstrijdbal maat 5, Max. gewicht 320 gram, min. 290 gram
  • Indien naar oordeel van de scheidsrechter de wedstrijdkleding van beide partijen te weinig verschilt, dient de thuisspelende club te zorgen voor reserve shirt/hesje
  • Buitenspelregel is NIET van toepassing